Det er nu sæson for de sunde græskar, og dem kan man lave en milliard forskellige ting af – kager, mos, pomfritter – you name it. Hvis du ønsker at skære ned for dit kødforbrug (for sundhedens, mijøets eller dyrenes skyld), kan disse vegetar-deller være en lækker måde at få noget velkendt og lækkert, uden at gå på kompromis med smagen.
Det kan være en måde at integrere grøntsager i din mad, så det ikke blive en ‘sideting’, der skal huskes og så er de perfekte til at have med i madpakken eller fryse ned til senere.
Når du spiser danske råvarer, belastes miljøet også mindre og vitaminindholdet er større.
Opskriften er relativ upræcis, da det næsten ikke kan gå galt. På den måde kan du bruge hvad du lige har derhjemme.
Prøv også vores cremede græskarsuppe med ingefær og kokos
Opskriften
Cirka 10 styk
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 10 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 200-300 g fintrevet græskar (fx butternut eller hokkaido)
- 2 stk revede gulerødder (eller hedder det 'revne?' :D)
- 1-2 stk finthakket løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2-3 stk æg
- 2 håndfuld fuldkornsmel/havregryn (grove/fine)
- 2 håndfuld feta
- stk salt, peber og krydderier (fx timian, karry og basilikum)
- stk olie/smør til stegning
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Skær skrællen af græskaret og riv det samt gulerødderne fint. Pres væsken ud med hænderne.
Hak løgene fint og bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Steg som om det var frikadeller, så du former dejen og kommer på panden i olie eller smør (læs her hvad der er sundest)
Hvis ‘dejen’ er for våd, så kom ekstra mel eller havregryn i.