Vi kender alle sammen de klassiske havregrynskugler, men der findes et sundere alternativ til den gamle kending. Her får du opskriften på dadelkugler.
Disse er lavet med friskpresset appelsinsaft, men dette kan erstattes med vand eller lidt filterkaffe, hvis du ikke synes om orange-/chokokombinationen. Jeg triller kuglerne i enten kokos (som i denne opskrift) eller i kakaopulver. Det er ret lækkert med lidt forskelligt “topping”, da flere så kan blive fristet.
Jeg har også lavet denne opskrift uden appelsinsaft og brugt almindelig vand, men så trillet kuglerne i frysetørrede hindbær. Det var også super lækkert.
OBS!
Dadler kan sagtens købes året rundt, det er ikke bare en vinterting. Dog har jeg haft mest held i velassorterede supermarkeder og grønthandlere, når jeg skal finde det i foråret eller sommeren.
Opskriften
25-30 kugler afhængig af størrelsen
Ingredienser
- 150 g tørrede dadler
- 75 g mandler
- 4 spsk appelsinsaft eller anden væske
- 4 spsk kokosmel
- 4-5 spsk finvalsede havregryn
- 2 spsk kakaopulver
- kokosmel eller kakao til at trille kuglerne i
Fremgangsmåde
Stenene fjernes fra dadlerne. Dadler og mandler køres i minihakkeren, til det er findelt, eller hakkes fint med kniv. Væske, kokosmel, havregryn og kakao tilsættes, og det hele røres til en klistret masse. Brug gerne fingrene, da massen bliver bedre på denne måde.
Er massen for tør til at trille kugler, tilsættes yderligere et par spsk. vand eller appelsinsaft. Hvis massen er for våd, tilsættes lidt flere havregryn.
Herefter trilles massen til kugler, som vendes i kokosmel og sættes på køl, til de skal serveres.