Her får du opskriften på vores sunde og velsmagende kerneknækbrød, som er utroligt nemme at lave! Vi synes, at der er en stor tilfredsstillelse i at lave vores egne mellemmåltider, og her kan alle være med, selv hvis du har en travl hverdag eller er ny i køkkenet.
Knækbrødene smager dejligt i sig selv, men er også lækre med en smule smøreost og krydderurter på toppen. Nogle gange vælger vi også at brække stykker af og putte oven på suppe, eksempelvis denne linsesuppe med tomat og chili eller vores kartoffelsuppe med timian.
Knækbrødet her indeholder en masse gode fedtsyrer, og har i forvejen et lavt kulhydratindhold, men ønsker man at nedbringe kulhydratindholdet endnu mere for at mindske blodsukkerpåvirkningen (f.eks. hvis man har PCO(S)) kan man erstatte noget af melet med kværnet frø og/eller kerner.
Opskriften
2 plader
Forberedelse: 25 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 40 min.
Ingredienser
- 50 g solsikkekerner
- 50 g hørfrø
- 50 g sesamfrø
- 50 g chiafrø
- 100 g græskarkerner
- 100 g rugmel eller fuldkornshvedemel
- 2-3 tsk salt
- 1/2 dl olivenolie
- 3 dl vand
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland kerner, frø, mel og salt i en stor skål.
Tilsæt olie og vand, og rør blandingen godt sammen.
Del dejen over i to, og rul dem ud mellem to stykker bagepapir, en ad gangen.
Lav snit i dejen, så kerneknækbrødene bliver lige den størrelse, du ønsker. Det gør dem lette at knække fra hinanden, når de er færdige.
Bag i ca. 15 minutter, til de er gyldne.