HVEM ER “CARROTSTICK”?

Carrotstick er et online sundhedsunivers lavet af mig, Marie Klee. Jeg er 31 år, kæreste med Zeth, mor til Hector og glad byboer i Vanløse. Når jeg ikke er i Vanløse kan du finde mig nordpå i familiesommerhuset i Hornbæk.

 

Min filosofi er, at madlavning skal være nemt og ikke tage for lang tid. Mange af opskrifterne du finder her er vegetariske eller veganske, da dét er min måde at opfordre til mere grønt i hverdagen og et mindre Co2 aftryk. Selv lever jeg vegetarisk (lacto-ovo-pesco) størstedelen af tiden.

 

For mig handler sundhed om, at have det godt med sig selv, at få rørt sig og finde den balance, der passer til vores individuelle behov og præferencer. Og så er det vigtigt, ikke at blive fanatisk. Selv ynder jeg at spise en eller anden form for slik, kage, chokolade eller lignende stort set hver dag.

 

Som en travl, moderne kvinde med både barn, 3 CVR numre og ansatte, er jeg så priviligeret at få hjælp til praktikken omkring Carrotstick. Så hvis du vil samarbejde eller har spørgsmål, kan du kontakte min assistent Caroline på caroline@carrotstick.dk eller via Instagram.

 

HVAD ER “CARROTSTICK”?

For at få den fulde forståelse for, hvad Carrotstick egentlig er for en størrelse i 2020, er det vigtigt at kende hele historien. Jeg startede min første sundhedsblog i 2010 under eget navn, som en af de første blogs i Danmark. Jeg startede den, da jeg begyndte at læse til professionsbachelor i ernæring og sundhed og havde brug for et “outlet”, hvor jeg kunne øve mig i at formidle noget af den komplekse viden jeg fik, på en måde som gav mening, viden og inspiration for andre.

 

I 2013 lavede jeg sitet om til Carrotstick.dk. Det var her sundhedsbølgen for alvor var ved at tage fart, og jeg var ærgerlig over, at helt almindelige mennesker var “sundhedsforvirrede” og bange for, at spise helt almindelig mad. Selvudnævnte sundhedsguruer var med til at gøre situationen værre, og jeg vidste, at der skulle et modsvar til – et sted, hvor folk kunne gå hen og finde hoved og hale i alle myterne og læse artikler om sundhed, der var til at stole på. Samtidig skulle det også være nemt at finde sunde opskrifter med “normale” ingredienser, eller muligheden for at skifte ud med, hvad man lige havde i køkkenskabet. Målet var at uddanne og inspirere.

 

Derfor samlede jeg en masse ernæringsfaglige skribenter og opskriftudviklere, der kunne hjælpe mig med at lave mere indhold. For jeg vidste, at det var lettere at løfte i flok. Meget vand er løbet under broen siden, en masse dygtige mennesker har været med ombord og Carrotstick.dk er i dag en af de mest velbesøgte opskrifts- og sundhedshjemmesider i Danmark. Carrotstick har igennem tiden lavet både kostvejledning, undervisning, workshops, retreats, kostplaner og endda en kogebog med mig i front.

 

Forretningen udviklede sig for alvor i 2016/2017, hvor jeg var blevet færdig med min kandidatuddannelse i læring og forandringsprocesser og gik fuld tid i Carrotstick. I 2017 lavede vi Carrotstick Creative, en søstervirksomhed til Carrotstick, da vi kunne se, at særligt mindre fødevarevirksomheder havde behov for nogle af de kompetencer vi sad med indenfor sociale medier og influencer marketing. Efterspørgslen var overvældende, og jeg fokuserede derfor 90% af min tid her. Som digitalt indfødt, erfaring som “influencer” fra den anden side af bordet, og en nysgerrighed på data og performance, så jeg, at den viden jeg havde oparbejdet, gav mig adgang til at arbejde med en niche, hvor det var nemmere at tjene penge på min viden og kompetencer. I 2018 fusionerede jeg Carrotstick Creative med et influencer marketing bureau, og sammen gik vi i luften under navnet UP Agency. Det er her jeg bruger 98% af min tid i dag, nemlig som influencer marketing specialist. Her underviser jeg og rådgiver virksomheder om influencer marketing, samt laver kampagner for en lang række virksomheder.

 

Fra marts 2020 har jeg overtaget Carrotstick selv og kører både blog, Instagram, Facebook og Pinterest på hobbyplan ved siden af UP Agency. Jeg elsker stadig mad, men mit syn på sundhed har udviklet sig, og jeg ved nu, at der er mere i sundhed end, hvad fx Fødevarestyrelsen anbefaler. Vi har en spirende holistisk sundhedsbevægelse, der stille og roligt smelter ind med det anerkendte, evidensbaserede sundhedssystem. Der er meget hokus pokus, men der er også enormt meget godt at hente. Jeg holder mig derfor orienteret om begge sider med stor nysgerrighed omkring hvad, der rører sig og hvad der for alvor rykker. Jeg har dog stadig mit faglige fundament, en sund skepsis, min erfaring fra branchen, men samtidig også en åbenhed, der til sammen gør det nemt for mig at navigere i mad- og sundhedsjunglen.

 

Tusinde tak fordi du læser med.

Mange hilsner
Marie Klee

 

SE HVAD CARROTSTICK TIDLIGERE HAR LAVET

EN SJOVERE RÅKOST

FEEL GOOD EVENT

POWER SMOOTHIE

JANUAR VLOG

YOGAEVENT

SUNDHEDSRETREAT