I artiklen Kend dine tarmbakterier kan du læse om tarmfloraens betydning for sundhed og velvære. Tarmbakterier og deres sammensætning siges at have en stor sammenhæng med vores immunforsvar, hjerne og en række sygdomme.
Spis tarmen i topform
Grøntsager, frugt, fibre og sunde fedtstoffer er gode kilder til et tarmboost. Tarmbakterierne udnytter nemlig antioxidanter og fibre til at vokse sig i antal og beskytte dig mod sygdomme.
Du vil opleve at være mindre oppustet, have bedre afføringsmønstre og generelt bare have mere energi samt bedre humør i hverdagen.
Asparges
Asparges er fyldt med præbiotiske kostfibre, som nogle bestemt typer tarmbakterier bruger som energikilde til at udvikle kortkædede fedtsyrer. Fedtsyrerne fungerer som brændstof ikke kun for hjerne, lever og muskler men også for tarmvæggens celler. Generelt virker de gavnligt på immunforsvaret, da fedtsyrerne har anti-inflammatoriske egenskaber i tarmen. Det er dog ikke alle tarmbakterier som producerer kortkædede fedtsyrer. Derfor er det vigtigt med en sund og varieret sammensætning af bakterier i tarmen.
Præbiotiske kostfibre er altså en slags kulhydrat, som tarmbakterierne benytter til at fremme udviklingen af de gode bakterier i tarmene, som derudover nedslår inflammation i kroppen.
Læs mere her KOSTFIBRE – HVAD ER DET, OG HVORFOR SKAL VI SPISE DEM?
Læs også disse opskrifter der er specielt udviklet til at styrke tarmen:
    Opskriften
    
        
    
    1 servering
     
                            
    
        
            
                Ingredienser
                
                    
                        
                            - 2 stk æg
 
                        
                            - 1 knsp stødt muskat
 
                        
                            - 1 knsp salt og peber
 
                        
                            - 1-2 stilke frisk timian
 
                        
                            - 4 stk asparges
 
                        
                            - 3 skiver gedeost
 
                        
                            - 1 håndfuld frisk koriander
 
                        
                            - 2 spsk olivenolie til stegning
 
                        
                                    
            
                               
                        Næringsindhold
                       
                                                          
                                   Kalorier
                                   537
                                   
                               
                                                          
                                   Fedt
                                   46,3g
                                   
                               
                                                          
                                   -Mættede fedtsyrer
                                   13,3g
                                   
                               
                                                          
                                   -Monoumættede fedtsyrer
                                   26,3g
                                   
                               
                                                          
                                   -Polyumættede fedtsyrer
                                   3,88g
                                   
                               
                                                          
                                   Kulhydrat
                                   5,82g
                                   
                               
                                                          
                                   -Sukkerarter
                                   0,11g
                                   
                               
                                                          
                                   -Kostfibre
                                   5,26g
                                   
                               
                                                          
                                   Protein
                                   23,1g
                                   
                               
                                                          
                                   Salt
                                   0,68g
                                   
                               
                           
                       
                  
                    
        
            
                Fremgangsmåde
                
- Pisk æg sammen med salt, timian og stødt muskat.
 
- På en pande varmes olivenolien hvorefter æggemassen tilsættes og steges på lav varme
 
- Asparges skylles og placeres på æggemassen imens omeletten steges færdig
 
- Fold omeletten på midten hvorefter den placeres på en tallerken.
 
- Top med smuldret gedeost og friske koriander
 
 
            
        
        
    
Opskriften
1 servering
Ingredienser
- 2 stk æg
 - 1 knsp stødt muskat
 - 1 knsp salt og peber
 - 1-2 stilke frisk timian
 - 4 stk asparges
 - 3 skiver gedeost
 - 1 håndfuld frisk koriander
 - 2 spsk olivenolie til stegning
 
Næringsindhold
Fremgangsmåde
- Pisk æg sammen med salt, timian og stødt muskat.
 - På en pande varmes olivenolien hvorefter æggemassen tilsættes og steges på lav varme
 - Asparges skylles og placeres på æggemassen imens omeletten steges færdig
 - Fold omeletten på midten hvorefter den placeres på en tallerken.
 - Top med smuldret gedeost og friske koriander
 

		


