Nå dine mål med en skræddersyet kostplan

– og professionel sparring

Med en skræddersyet kostplan fra Carrotstick.dk får du de bedste betingelser for, at nå dine mål. Du får de allerlækreste opskrifter og din plan bliver tilpasset ud fra dine ønsker, dine behov, præferencer og tid til madlavning. Du har desuden adgang til fri mailsparring med vores ernæringsteam i tre måneder efter du har købt din plan. Ud over dét, står vi altid klar til at svare på spørgsmål og holde dig i hånden på din vej til at nå dine ønsker og målsætninger. Er du i tvivl om, hvorvidt en kostplan fra Carrotstick er dette rette for dig, eller har du spørgsmål? Så tøv ikke med at sende en mail til mette@carrotstick.dk.


Marie Klee

Indehaver af Carrotstick.dk
Prof.bach. ernæring og sundhed, cand.mag. læring og forandringsprocesser

skræddersyet kostplan

Er du fortsat i tvivl?

Hvad end du ønsker at tabe dig, leve sundere eller øge din muskelmasse, kan det være svært at lave de ændringer der skal til, for at nå derhen, du gerne vil. Din indsats holder måske i en kort periode, men så glemmer du det, eller det bliver for besværligt. Derfor kan det være værd at overveje en kostplan.

 

Kom igennem den første måned med en skræddersyet kostplan

For mange kan det være en fordel at prøve at følge en skræddersyet kostplan – i hvert fald i en måneds tid. Det kræver nemlig utroligt meget bevidsthed og overskud at huske på de ændrede “leveregler”. Hvis du har en plan at følge, som passer til dig, dine behov, din tid og økonomi, samt lidt planlægning kan det gå lidt lettere.

En skræddersyet kostplan virker bedre end en standardiseret plan, da den viser dig præcis hvor meget du idéelt set må spise hver dag, for at nå dit mål. Indenfor den tidsramme du selv har opsat. På denne måde er der ingen gråzoner eller anden tvivl om, hvordan det er mest hensigtsmæssigt at spise og hvor mange kalorier man “må få”. Som udgangspunkt.

Dog er en kostplan ikke noget der nødvendigvis egner sig til alle. Derfor er det en god idé at forventningsafstemme med dig selv, inden du begynder at gå i krig med en kostplan. Men hvis du er i tvivl, så kan en skræddersyet kostplan ofte være en god måde at komme i gang med sin livsstilændring.

 

Vaneændringer tager tid

En anderledes livsstil kræver vaneændringer. Ny vaner sidder dog først fast over længere tid. Det tager minimum 21 dage om at danne en ny vane, siger “man”. Ifølge den anerkendt livsstilsskribent James Clear, kommer de tal oprindeligt fra en amerikansk plastikkirurg, Maxwell Maltz, som i 1950’erne opdagede at patienterne typisk var 21 dage om at acceptere deres nye ansigt. Men ifølge et studie foretaget i 2010 tager det 66 dage at få en ny vane at blive indlejret i vores bevidsthed(1). Èn ting er at ændre vaner bevidst, en anden ting er at den vane bliver så indøvet, at man ikke længere skal tænke over, at man udfører den. En handling du ikke længere skal tænke over, er først dér blevet til en ny vane.

 

Motivationen skal være på plads

Hvis du gerne vil begynde på en kostplan, skal du først og fremmest have overskud, og lysten/motivationen til at komme i gang. Hvis du ikke har motivationen eller egentlig ikke har mulighed for at overholde kostplanen, er det svært at holde sig til den. Man skal derfor gøre op med sig selv, om det er den rette løsning og i så fald, hvilke betingelser der skal være for, at du kan/skal følge den.

 

“Så kan det også bare være ligemeget”

Det næste du bør have fokus på er dine tanker omkring overholdelsen af kostplanen. Det handler i høj grad om at have en positiv indstilling til planen og den mad man skal i gang med at spise. Derfor er det er vigtigt, at planen ikke indebærer alt for store ændringer. Planen skal passe til dig og dine præferencer.

 

Hvis du kommer til at spise noget “forkert”, eller ikke får overholdt kostplanen til punkt og prikke skal du ikke fortvivle, og tænke “så kan det hele også være lige meget”. I denne situation er det vigtigt at have fokus på det store billede. Har du generelt set fået overholdt kostplanen, og spist sundt? Så betyder en afvigelse eller to ikke så meget på den lange bane.

 

Hvor lang tid går der før jeg ser resultater?

At starte på en kostplan er ikke et quick-fix, der giver dig flad mave og sundere krop på en uge. Det tager tid for kroppen at ændre sig, og det tager tid at tabe fedt. Derfor skal du ikke forvente, at kunne se et resultat på få dage. Afhængig af dit udgangspunkt vil der gå 4 uger og nogle gange længere tid, før synlige fysiske resultater ses. Det vigtigste er at huske på, at resultaterne vil komme, og at man nok skal se en forandring i den nærmeste fremtid.

 

Der kan udover fysiske forandringer oftest også mærkes psykiske forandringer. Dog er dette aspekt meget individuelt. Men det kan være alt fra en følelse af lethed i kroppen, til et bedre humør og mere energi, man kan opleve.

 

Gå i gang når du er klar

Så for at opsummere – gå i gang med en kostplan når du er motiveret og har overskud. Vær i det rigtige mentale mindset og hav en positiv indstilling til den nye livsstil, og husk at forandringer tager tid, vilje og tålmodighed.

Resulateter sker ikke på en uge, men over længere tid – derfor giv en kostplan/livsstilsændring min. 4 ugers tid.

Du har mulighed for at kombinere vores kostplaner med en træningsplan. Vi anbefaler dog, at fokusere på én af delene til en start, så du kommer godt i gang med én af delene. Så kan du gå i gang med at fokusere på motionen/maden efter et par uger.

 

Fordelene ved Carrotsticks planer

– Du har fri adgang til sparring med vores ernæringsteam via mail i 3 mdr. efter du har købt din kostplan
– Vi tager vi højde for detaljer såsom: dit energibehov, din optimale makronæringsstoffordeling, timingen af mad i løbet af en dag, dine kostpræferencer, eventuelle allergier, dit tidsforbrug og økonomi
– Opskrifterne kan nemt ganges op, så du kan lave store portioner og fryse ned
– Vores planer er sammensat så du ikke går og er sulten i løbet af dagen

Hvis du har spørgsmål til planerne, så skriv til os på info@carrotstick.dk

 

(1) Lally P et al. (2010): How are habits formed: Modelling habit formation in the real world. Eur. J. Soc. Psychol. 40, 998-1009 (2010).