Gulerødders sarte sødme passer overraskende godt til en blød flødeis. I denne opskrift forstærkes og forfines gulerøddernes smag med sukker og afrundes med fløde. Tilføj hakket hvid chokolade, og du har en herlig gulerodsdessert.
Opskriften
6 pers.
I alt: 45 min
Ingredienser
- 300 g skrællet gulerod
- 135 g sukker
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 1/2 dl minimælk
- 2 1/2 dl fløde
- 75 g hvid chokolade
Næringsindhold
Kalorier
272
Kulhydrat
37g
Protein
4g
Fedt
12g
Fremgangsmåde
- Kog gulerødderne møre og sigt vandet fra. Blend gulerødderne med 50 g sukker i en lille, høj kande eller i stavblenderens mikserkande. Blend til en helt glat puré og sæt den i køleska- bet, indtil den er kold.
- Rør vaniljepulver, minimælk og de resterende 85 g sukker i gulerodspuréen. Pisk fløden til blødt skum og vend det i gulerodsmassen.
- Hak chokoladen groft (den skal først vendes i isen, når isen har fået en mere fast konsistens).
- Kør ismassen på en ismaskine i ca. 20 mi- nutter, eller indtil den har fået en lidt fastere konsistens. Vend chokoladestykkerne i, når konsistensen er fastere, og kør isen færdig på maskinen.
- Har du ingen ismaskine, kan du enten sætte isen i fryseren natten over og tage den op 15-20 minutter før, den skal serveres, eller sætte den i fryseren og røre i den med 30-60 minutters mellemrum, indtil den har den rette konsistens.